Speciális ajánlat Hisbiotix (60 kapszula) 3+1 ingyenesen

 

 

 

 

Probiotikumok

A probiotikumok olyan mikroszkopikus organizmusok kultúrái, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetünkre. És számos funkciójuk van. Amellett, hogy segítik az emésztést és az élelmiszer-feldolgozást, hatással vannak az immunitásra, inaktiválják a kórokozó baktériumokat és hasznosak a véralvadásban.

 

A Hisbiotix 10 milliárd élő baktériumot tartalmazó probiotikum.

A Hisbiotix probiotikum a hisztamin intoleranciában szenvedők számára is alkalmas.

A Hisbiotix probiotikum a laktóz intoleranciában szenvedők számára is alkalmas.

 

Kinek segít?

- Felborult baktérium-egyensúllyal rendelkező személyeknek

- Betegeknek bakteriális fertőzésekkel

- Antibiotikumot szedő betegeknek

- Embereknek antibiotikumos kezelés után

 

Miben segít?

- Az egyensúly megújításában a belekben

- Emésztési zavarok, puffadás stb. esetén.

- Az antibiotikumok szedésének negatív következményeinek eltávolításában

 

 

  

 

 

 

Raktáron (>5 db)
Kód: 270
Márka: Tozax
23 478 Ft
Kategória: E-shop

Aprobiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyekről úgy gondolják, hogy fogyasztásuk vagy beadásuk során jótékony hatással vannak az egészségre.

 

 A Hisbiotix élő mikroorganizmusokat tartalmazó keverék, sokoldalú használatra.  Segít megszüntetni az emésztési zavarokat, hasmenést vagy székrekedést, puffadást stb. Az alábbi 5 törzset tartalmazza:

Bifidobacterium infantis
Lactobacillus paracasei
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus reuteri
Bifidobacterium lactis

 

Mi az a Bifidobacterium infantis?

A Bifidobacterium infantis (B. infantis) egy ""barátságos"" baktériumtörzs. A tejsavbaktériumok egy típusa, amely a Lactobacillus csoportba tartozik. A szájüregben és a gasztrointesztinális traktusban (GIT) természetesen előfordul. Segít fenntartani az egészséges emésztőrendszert.

Az évek előrehaladtával a baktériumok száma a szervezetben rendszerint csökken. Ennek oka lehet a táplálkozás, a stressz, az antibiotikum-használat, az egészségi állapot és egyéb okok. A probiotikumok fogyasztása segíthet megújítani a baktériumokat a szervezetben. A probiotikumok élő baktériumok. Ezeket egyes élelmiszerekhez, gyógyszerekhez, étrend-kiegészítőkhöz és egyéb termékekhez adják.

Bizonyos bizonyítékok arra utalnak, hogy a B. infantis probiotikumok szedése segíthet bizonyos egészségügyi problémák kezelésében.

Mit mond a kutatás?
Ha bizonyos egészségügyi problémái vannak, a B. infantis probiotikumok szedése segíthet enyhíteni a tüneteit. Az Alimentary Pharmacology & TherapeuticsTrusted Source című folyóiratban megjelent áttekintő cikk szerint például segíthetnek az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek enyhítésében. Ha IBS-ben szenved, segíthet enyhíteni a hasi fájdalmakat. Továbbá segíthet enyhíteni a bélgázképződést és a felfúvódást.

A B. infantis probiotikumok néhány további betegség gyógyításánál is hasznosak lehetnek. A Gut Microbes lapban közzétett tanulmány összekapcsolta a B. infantis probiotikumokat a fekélyes vastagbélgyulladásban (colitis ulcerosa), krónikus fáradtság szindrómában és pszoriázisban szenvedő betegek gyulladásszintjének csökkenésével.

A B. infantis probiotikumok szedése további lehetséges előnyeinek megismeréséhez további kutatásokra van szükség.

 

Mi a Lacticaseibacillus paracasei?

A Lacticaseibacillus paracasei (általában Lc. paracasei rövidítéssel) egy Gram-pozitív, homofermentatív tejsavbaktériumfaj, amelyet általában tejtermékek fermentálásához és probiotikus kultúraként használnak. A Lc. paracasei olyan baktérium amely a kommenzalizmus elvén működik. Gyakran megtalálható számos emberi környezetben, például az emberi bélrendszerben és a szájban, de a szennyvízben, a szilázsban és a fent említett tejtermékekben is.

 

Mi a Lactobacillus rhamnosus?
A L. rhamnosus a bélben található baktériumfaj, a Lactobacillus nemzetséghez tartozik, amely a laktáz enzimet termeli. Ez az enzim a tejtermékekben található laktózt tejsavvá bontja.

Az ebbe a nemzetségbe tartozó baktériumok, mint például a L. rhamnosus, probiotikusnak számítanak.

A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek fogyasztása jótékony hatással lehet az egészségre.

A L. rhamnosus hasznosságát tanulmányok százai igazolják.

Ez a baktérium egyedi módon alkalmazkodott a test savas és lúgos környezetében való életmódhoz, valamint rátapadhat a bélfalra és kolonizálhatja. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az L. rhamnosusnak nagyobb esélye van a túlélésre, így hosszabb távon is előnyös lehet.

Mi a Lactobacillus reuteri (L. reuteri)?

A Lactobacillus reuteri (L. reuteri) egy jól tanulmányozott probiotikus baktérium, amely számos emlősállatot képes kolonizálni. Az emberekben az L. reuteri a test különböző részein található meg, többek között a gyomor-bélrendszerben, a húgyutakban, a bőrben és az anyatejben. A L. reuteri mennyisége egyedenként különbözik. A L. reuteri több kedvező hatását feljegyezték. Először is, az L. reuteri képes antimikrobiális molekulákat, például szerves savakat, etanolt és reuterint termelni. Az antimikrobiális aktivitásának köszönhetően a L. reuteri képes meggátolni a patogén mikróbák kolonizációját és átalakítani a gazdatest kommenzális mikroflórájának összetételét. Másodszor, az L. reuteri jótékony hatással lehet a gazdaszervezet immunrendszerére. Például egyes L. reuteri törzsek csökkenthetik a gyulladást elősegítő citokinek termelését, egyúttal támogatják a szabályozó T-sejtek fejlődését és működését. Harmadszor, a L. reuteri kolonizáció csökkentheti a mikrobák transzlokációját a bél lumenéből a szövetekbe, mivel képes erősíteni a bélgátat. A bél epitheliumán keresztül megvalósuló mikrobiális transzlokációt tartják a gyulladás elindítójának. Így a L. reuteri kolonizációjának növelésével enyhíthetők a gyulladásos betegségek, beleértve a bélben és a távoli szövetekben találhatóakat is. Figyelemre méltó, hogy a L. reuteri emberi fogyasztásának csökkenése az elmúlt évtizedekben korrelál a gyulladásos betegségek előfordulásának növekedésével ugyanebben az időszakban. A L. reuteri közvetlen szupplementációja vagy prebiotikus modulációja vonzó megelőző és/vagy terápiás út lehet a gyulladásos megbetegedésekkel szemben.

Mi a Bifidobacterium lactis (BB-12)?

A BB-12® az 1985 óta ismert Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12® baktériumtörzs rövidített neve. A BB-12® a legtöbbet tanulmányozott bifidobaktérium. Több, mint 370 tudományos publikációban és több, mint 180 klinikai tanulmányban írták le. A BB-12® egy nagyon biztonságos probiotikus baktérium, amelyet klinikailag teszteltek 100 milliárd CFU/nap dózisban (két nagyságrenddel több, mint a standard) mindenféle súlyos mellékhatás nélkül. A BB-12® 2 független biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. Az egyik az amerikai GRAS - amelyet általánosan biztonságosnak tekintenek, a másik pedig az QPS - vélelmezetten biztonságos, amelyet az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság adott ki.

Számos tudományos publikáció és klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a BB-12® probiotikus törzs jótékony hatással lehet a gyomor-bélrendszerre és az immunrendszerre.

 A BB-12® egészségügyi hatásai: 

Támogatja az emésztést (különösen csecsemőknél)
Csökkentheti a gyomorirritáció kockázatát
Erősítheti az immunreakciót
Csökkentheti a légzőszervi megbetegedések előfordulását
Csökkentheti a csecsemők sírását és ingerlékenységét - csecsemő kólika
Javíthatja a bőr minőségét

 

Összetevők: Burgonyakeményítő, előporított keményítő, csomósodásgátló: zsírsavak magnéziumsói, keverék élő mikroorganizmusokkal (Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri), hidroxipropil-metilcellulóz (kapszula).

Összetevők

Aktív összetevők 1 kapszulában

Mikroorganizmusok száma összesen

10 milliard

Ajánlott adagolás: 1 kapszulát naponta vegyen be egy pohár vízzel.

 

Figyelmeztetés: Gyermekek számára 11 éves korig nem alkalmas. A meghatározott napi adagot nem szabad túllépni. A táplálékkiegészítőt nem szabad a változatos étrend helyett használni – szeresse önmagát és ne feledkezzen meg a kiegyensúlyozott étrendről és az egészséges életmódról. Szükség esetén a fogyasztás alkalmasságát beszélje meg az orvosával.

Száraz, kisgyermekek elől elzárt helyen, hőtől és közvetlen napfénytől védve tárolja.

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:
Vissza a boltba